Over ons

Als ambachtelijke meubelmakerij ontwerpen en vervaardigen wij houten tafels, boekenkasten, bureaus en interieurs op maat voor wie op zoek is naar eerlijk geproduceerde, duurzame en unieke meubelen.

Ons bedrijf

30 jaar geleden startte Frederic Gaeremynck een eenmanszaak als meubelmaker en spitste zich van bij het begin toe op het maken van meubelen in massief hout en hoogwaardige fineer producten.

Sindsdien groeide zijn meubelmakerij uit tot familiale KMO met een ploeg van vier bedreven meubelmakers, onder wie ook Frederic’s zoon Samuel Gaeremynck die na zijn studies architectuur en meubelontwerp in het bedrijf stapte.

Kwaliteit en vakmanschap staan voorop: er wordt nadrukkelijk gekozen alles in eigen atelier te produceren. Van de selectie van hout uit de ruwe boomstam tot en met de afwerking van het meubel. Deze aanpak vraagt een uitgebreide vakkennis en inzicht in de levende eigenschappen van hout, maar het is een uitdaging die het team van Atelier 7 met passie en werkijver aangaat. Dit werd in april 2018 beloond met het label van Wettelijk Erkend Ambachtsman.


Onze werkwijze

Onze meubelen worden uitsluitend op bestelling gemaakt: het zijn unieke stukken die in nauw overleg met onze klanten worden gerealiseerd. Deze korte keten, rechtstreeks van maker naar klant, stelt ons in staat kwalitatieve en werkelijk op maat gemaakte meubelen te leveren aan een scherpe prijs.

Nieuwe projecten ontstaan enerzijds vanuit onze portfolio en de meubelen in de toonzaal te Eke, Oost-Vlaanderen. Deze eigen ontwerpen vormen een eerste inspiratiebron voor de ontwikkeling van een meubelstuk op maat van jouw persoonlijke behoeftes. 

Anderzijds voeren wij ook volledig nieuwe ontwerpen uit die ons door jou worden aangereikt. Naast de daadwerkelijke uitvoering van het ontwerp kan je hierbij ook op ons rekenen voor de technische uitwerking van het project, alsook voor professioneel advies inzake functionaliteit, vormgeving en houtsoort.

De toonzaal

Deze site geeft reeds een eerste indruk waar Atelier 7 voor staat, maar de warmte van de materialen en de kwaliteit van afwerking laat zich nog beter van dichtbij zien én voelen.

Graag nodigen we je uit in onze toonzaal waar wij steeds een reeks meubelen in diverse stijlen en houtsoorten tentoonstellen. Je kan er terecht voor alle informatie omtrent onze meubelen op maat en interieurprojecten en je vindt er stalen van talrijke houtsoorten in hun diverse afwerkingen. Geïnteresseerden kunnen ook altijd een begeleid bezoekje brengen aan het aangrenzende meubelatelier.

Om je bij jouw bezoek zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn is de toonzaal uitsluitend geopend op afspraak.

Onze houtsoorten

We stellen in onze meubelen het pure karakter van hout steeds voorop: onze voorkeur gaat dan ook uit naar massief hout en hoogwaardige fineersoorten. De eerlijke decoratieve kwaliteiten, de verscheidenheid en natuurlijke warmte van hout maken het een tijdloos, mooi en edel materiaal. We leggen de focus op Europese en Noord-Amerikaanse houtsoorten zoals eik, notelaar, olm, essen, kerselaar en esdoorn en trachten waar mogelijk hout te verwerken dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.



Hout is een levend materiaal, het groeit in een natuurlijke omgeving en is dus blootgesteld aan allerlei invloeden. Daardoor zijn geen twee stukken hout dezelfde, elke plank heeft een eigen tekening, kleur en karakter. De foto’s van de houtsoorten zijn slechts kleine alleenstaande stalen en zijn enkel bedoeld als eerste kennismaking met de verschillende soorten.

Heb je interesse in een houten meubel op maat?

Daag ons uit! Samen verwerken we jouw idee tot een uniek houten meubel op maat.

Atelier 7

Scheldestraat 27b
9810 Eke (Oost-Vlaanderen)
+32 9 384 04 22
info@atelier7.be